top of page

Activitati

SE ACCEPTA TICHETE DE VACANTA

In aceasta pagina ne-am  propus sa va oferim cat mai multe informatii utile despre ce puteti vizita si activitatile pe care le puteti face in zona.

 

De asemenea un calendar cu evenimente care au loc in Fundu Moldovei, dar si alte localitati din Bucovina. In plus, o lista cu magazine, restaurant, baruri, si alte informatii utile. 

Fundu Moldovei - intrare
poza activitati FM1.jpg
Vacanta in Fundu Moldovei

Fundu Moldovei ofera, pe langa peisajele de basm ale Obcinelor pline de flori salbatice si fructe de padure, posibilitatea de a vizita obiective turistice unice si de a incerca bucate traditionale delicioase. 


Tururile pe care vi le propunem impletesc cele mai de sus si sunt sursa de a invata despre cultura, istoria si traditiile acestor locuri deosebit de frumoasa. Tururile pot fi facute cu masina, pe jos (partial) sau cu bicicleta.

Vacanta in Fundu Moldovei

Fundu Moldovei - drumetii si tururi cu masina  

Drumetii si tururi cu masina
balmus.jpg

Balmus la stana

(4 - 5 ore)

Intalnire la ora 10.00 la Casa Ileana, servim o cafea sau un ceai si pornim turul prin Fundu Moldovei. Ne bucuram de peisaje si de povestile despre oamenii si momentele in istorie care au influentat acest loc. Nu vrem sa divulgam prea multe, dar va promitem cateva surprize interesante. Dupa turul prin Fundu Moldovei, urcam la stana unde ne vom bucura de un pranz ‘ciobanesc’ din care nu vor lipsi balmusul si un paharel de afinata sau merisorata facute din fructe culese pe dealurile din jurul satului. Plecare de la stana estimata in jurul orelor 15.00.
Pret 90 lei / pers. - Include tur ghidat si masa de la stana cu aperitive / balmus / fel principal / desert / afinata sau merisorata / apa / suc.

Minim – 8 persoane. Pentru grupuri mai mici va rugam sa ne contactati
Rezervarile se fac cu 1-2 zile inainte.

urda.jpg

Preparate traditionale la cabana (5 - 6 ore)

Dupa turul prin Fundu Moldovei (aprox 2 ore), ajungem la cabana unde suntem asteptati cu scrijele si cu alte bunatati traditionale pregatite in casa. Pe langa bucati delicioase si un paharel de afinata, ne vom bucura de peisajul de vis al coltului de rai unde este situata cabana si de o atmosfera de bunavoie.
Gazda, deosebit de primitoare, va asteapta cu cateva surprize.
Plecarea se face la ora 10.00 de la Casa Ileana. Traseul se poate parcurge integral cu masina – combinatie sosea cu drum forestier accesibil pentru orice masina. Intoarcerea la Casa Ileana este estimata in jurul orei 4 dupa-amiaza.

Acest traseu se poate face si cu bicicleta.

obcini.jpg

Drumetie prin obcini

(5 - 6 ore)

Pentru a aprecia cel mai bine frumusetea Obcinelor Bucovinei, va invitam la drumetii. Avem la dispozitie mai multe optiuni de trasee – dificultate usoara-medie, care pot dura 3-4 ore sau 5-6 ore.

Este o ocazie foarte buna de a afla lucruri interesante despre obiceiurile, cultura si istoria acestor locuri. In functie de sezon, putem gasi pe drumurile de munte fructe de padure: fragi, afine, merisoare si zmeura. Invatam cum localnicii folesesc darurile naturii, atat in bucatarie cat si pentru diverse produse cu proprietati terapeutice. Ne vom bucura sa vedem peisaje de vis, vacute la pascut, flori salbatice iar la intoarcere ne vom relaxa si vom schimba impresii despre drumetii la un paharel de afinata si o masa delicioasa tipic bucovineana la Casa Ileana.

Pret – 85 lei / persoana. Include masa si ghid. Grup de minim 4 persoane. Reduceri pentru grupuri mai mari de 8 persoane.

Rezervarea se face cu minim 24 de ore in avans.

Fundu Moldovei - tururi cu bicicleta 

Bicicleta-vaca.jpg

Obcina Feredeului - Lacul Iezer (5 - 6 ore)

Lungime - 40 km.
Grad dificultate 2/5
Posibilitati de masa: picnic la malului lacului, restaurant sau Casa Ileana
Cost tur: 20 lei / pers (bicicleta proprie) sau 55 lei (cu bicicleta inchiriata)

poza activitati FM1.jpg

Obcina Mestecănișului – Cabana Dinuț

Lungime – 23 km (+18 km pentru păstrăvărie)
Grad dificultate 2/5
Posibilități de masă – Casa Ileana, păstrăvărie Rarău
Cost tur: 20 lei / pers (bicicleta proprie) sau 55 lei (cu bicicleta închiriată) (+10 lei extensie păstrăvărie)​

Bicicleta-Orata.jpg

Mănăstirea Orata – Colacu

(2 - 3 ore) 
opțional - prelungire păstrăvărie Rarău (5 - 6 ore)

Lungime – 23 km (+18 km pentru păstrăvărie)
Grad dificultate 2/5
Posibilități de masă – Casa Ileana, păstrăvărie Rarău
Cost tur: 20 lei / pers (bicicleta proprie) sau 55 lei (cu bicicleta închiriată) (+10 lei extensie păstrăvărie)​

Drumetii si tururi cu bicicleta
Bicicleta-flori.jpeg

Peste 150 km de trasee prin Obcinele Bucovinei vă oferă posibilitatea de admira peisaje de vis și de a cunoaște ospitalitatea tipic bucovineană la ea acasă.
Bonus: răsfăț culinar cu bucate tradiționale / turul hergheliei Lucina cu ai săi faimoși cai huțuli / demonstrație de ouă încondeiate / cules fructe de pădure și ciuperci cu ghid local.

  • Trasee de dificultate ușoară și medie, cu ghid insoțitor

  • Se pot inchiria biciclete + cască protecție

  • Toate traseele au ca punct de plecare / sosire pensiunea Casa Ileana din Fundu Moldovei

  • Prețurile afișate sunt valabile pentru grup minim 2 persoane. Supliment 40% pentru tur de o persoană.

bottom of page